Bburago Alfa Romeo 8C Competizione 1/18


Most egy kicsit más téma következik, semmi virtuáltuning, csak autóépítés, pontosabban modellezés.
Minap sikerült beszereznem egy 1/18-as Bburago összerakós készletet, talán nem meglepő, hogy egy Alfát választottam vörös színben. A fóliázott készletben szelektálva találhatjuk az alkatrészeket, külön van csomagolva a karosszéria, a felnik, a motor alkatrészek, a krómozott cuccok, és a szélvédők.

 Kicsomagolás után kivettem az összeszerelés útmutatót, amely szerencsére nem tartalmazza a magyar leírást, mondjuk miért is lenne benne... Egyszerű rajzon mutatja be az összeszerelést, a leírás szűkszavú. No mindegy, régebben úgyis volt szerencsém egy összerakós Fiathoz, abból már tudok egy-smást, szóval nem vagyok teljesen kezdő. A modell amúgy 8 éven felülieknek ajánlott, nem igényel ragasztást, némi kézügyesség, és egy csavarhúzó kell hozzá. Az alkatrészek döntő része műanyag (krómozott, vagy fekete), a karosszéria természetesen fémből készült. 

A kasztnit egyből kikapom, a szélvédő bepattintásával kezdem, a hátsó kinyitható könnyedén bemegy (egy csavar tartja, hogy kilehessen nyitni), de az elsőhöz nagy szerencse (és még több türelem) kell, mert könnyű eltörni. Szerencsére nem bénáztam el, így jöhet a motortér. A Fiat bonyolult motorjához képest ennek csak egy darabból van, így nem okoz gondot a bepattintása.

Ezután összeraktam a kerekeket, majd jött az egész modellezés legborzasztóbb része, a matricázás. Akinek már volt szerencséje ilyen készlethez, az tudhatja, hogy a matricákat bele kell tenni vízbe, majd onnan kézzel, vagy valami csipesszel a kasztnira tenni. Átlagban mindenhová felragad, kivéve a kasztnira. Egyetlen előnye, hogy nem kell kivágni őket. Az Alfa maszkra, a motorburkolatra és a farára könnyen felilleszthető, de a kerekekkel nem bírtam. A felnik középrészén van egy kis kúpos rész, ahol sehogy sem áll meg a logó, mindig leesik. Sokadik próbálkozásra sem marad a helyén, kissé fel is húzott. A hátsó rendszám matricája a vízből kivétel után érthetetlen okokból elszakadt, így lehetetlen volt felrakni rá. Ez is kimarad. Annyira nem fontos azért, mindenesetre lehetne belőle egy tartalék, néha jóljönne. 

Következő lépésben összeraktam a műszerfalat, felragasztottam a műszereket, jött a kézifék, középkonzol, ülések, biztonsági öv, semmi probléma. Majd jön az ajtók belső része, ez is gond nélkül a helyére pattan. Sikerélmény.

A futómű összerakása már azért komolyabb meló. A hátsókkal nincs különösebb baj, az útmutatón jól látszódik minden, felrakom a fékeket, rúgókat, kerekeket. Az elsőknél  már bonyolult kissé a helyzet, először ugyanaz a helyzet, mint hátul, majd helyére kell tenni a kormányrudat. Utóbbi alkatrész igen gyengére sikerült, összevissza hajlik, így ezzel kormányozni lehetetlen. Ezt leszámítva ezzel nincs komolyabb gond. Közben azért mindig megakad a szemem a karosszéria gyönyörű vonalain, és a hibátlan vörös festésen.

Az autó alváza kész, fenn vannak a kerekek, elvileg kormányozható is, megvan az utastér, a matricázás is úgy-ahogy, a szélvédők a helyükön, szerencsére a kasztnin egy karcolás sincs. A végére jön az alváz, és a kasztni "házasítása". A kettőt 8 csavar fogja össze, 2 az első futóműnél, 2 középen, 2 a hátsó kerekeknél, és szintén 2 leghátul. Nekem, csak nekem 9 csavart csomagoltak, szerintem már előre tudták, hogy kicsomagolásnál szétgurulnak majd. Így is történt, de azért megtaláltam mindet. (A Fiatnál 1-el kevesebb volt a csomagban, így kicsit késve, de végül az is be lett pótolva.)

Az összeillesztésnél pici gondom adódott. Nem vettem észre, hogy a féktárcsák nem egyforma vastagságúak, kb 1,5mm eltérés van az elsők, és a hátsók között. Remek hír, kezdjünk bontani! Tudni kell viszont, hogy a tengelyekről nagyon nehéz leszedni a fékeket, és a kerekeket, 10-ből 9-szer beletörik, ezzel kivonva a forgalomból a modellt. Kis erővel nem jön le, túl erősen leszedve meg eltörik. ;) Nem is  tudom hogyan, de sértetlenül sikerült eltávolítani az alkatrészeket, így semmi sem állt annak az útjába, hogy a megfelelő helyükre illesszem őket. Így a szoruló bal első kerék is simán forog, újabb siker.

Ismét helyére kerül a kasztni, csavarokkal rögzítettem, minden oké. Felkerül a hátsó lökhárító, és a teljes krómozott kipufogórendszer.  Beállítottam a kormányt, ha már kormányozni nem lehet, legalább álljon jól.
Sajnos megint egy kis problémába ütköztem. Az első lökhárító alatt van egy fekete koptató műanyag, 2 pöcök tartja. Az ezeknek tervezett "lyukak" viszont rendesen alulméretezettek. Belenyomtam, ahogy azt kell, a pöcök a helyén maradt, a koptató meg a kezemben.... No comment..... :)

Talán jogosan picit el is ment a kedvem az egésztől, de mivel már kevés volt hátra, mérgelődés helyett a munkát választottam. Ilyenkor jön jól egy erősebb pillanatragasztó. (ajánlatos venni egyet modellezés előtt;) Miután összeállt minden, felragasztottam a helyére a letört elemet. A ragasztás nyoma nem látszik alul sem, és erősebben áll ott, mintha a terv szerint lenne rögzítve.

Kb 1,5-2 óra szórakozás lett ennek a csomagnak a végeredménye. Az Alfa tehát teljesen elkészült, gyönyörű a fényezése, a kerekei, motortere, beltere, szóval minden.
Ennek a készletnek is van néhány hátránya, mint mindennek, ezek közé sorolnám a leírás hiányosságait, a könnyen letörő pöcköket, a kormányozhatóság hiányát, és a borzalmas matricázást. Valamint egyes részekkel egy 8 éves nem is boldogulna el. Ennek ellenére megbocsájtható neki, hisz ez egy Alfa. Nem is akármilyen! Egy hátsókerekes Alfa!


87 megjegyzés:

 1. SZép lett, én is szoktam autókat összerakni.

  VálaszTörlés
 2. I visit your web page. It is really useful and easy to understand. Hope everyone get benefit. Thanks for sharing your Knowledge and experience with us.
  McAfee Activate - Follow the steps for uninstalling, downloading, installing and activating McAfee antivirus. Visit us, enter the 25-digit activation code, click submit. mcafee.com/activate | mcafee.com/activate

  VálaszTörlés
 3. I visit your web page. It is really useful and easy to understand. Hope everyone get benefit. Thanks for sharing your Knowledge and experience with us.
  McAfee Activate - Follow the steps for uninstalling, downloading, installing and activating McAfee antivirus. Visit us, enter the 25-digit activation code, click submit. mcafee.com/activate | mcafee.com/activate

  VálaszTörlés
 4. Hard to ignore such an amazing article like this. You really amazed me with your writing talent. Thank for you shared again.
  Norton setup - Get started with Norton by downloading the setup and installing it on the device. Enter the unique 25-character alphanumeric product key for activation. Check your subscription norton.com/setup | norton.com/setup | norton.com/setup

  VálaszTörlés

 5. This is actually a very informative article – not like most of what I see online. Thanks for the free share and looking forward to reading your updates! simply wow
  Dell Printer Support | Webroot Support | Epson Printer Support | Dell Printer Support

  VálaszTörlés
 6. Office Setup - Are you looking for the steps to download and install the Office Setup to the device? Here is the simplest method to do so. Activate your Office product by visiting office.com/setup | office.com/setup

  VálaszTörlés
 7. McAfee Total Protection is definitely not hard to use, works for Mac, PC mcafee product key activation and phones and is your most strong alternative to stay increasingly verify on the web. Purchase our solid antivirus programming now!

  VálaszTörlés


 8. Shield your PC from contamination, spam, spyware, and malware. McAfee gives the latest antivirus programming, mcafee activate download and activate spyware departure and web security for your home or home office.

  VálaszTörlés
 9. mcafee antivirus is generally utilized aantivirus distinguishes and kill PC infection, the mail worms,the trojan programs, mcafee activate 25 digit code and additionally enables your framework to free of infection and other malware is a significant day by day challenge. for more subtleties visit mcafee.com/initiate here.

  VálaszTörlés
 10. Introduce mcafee item with no problem. We give best establishment administration click here install mcafee with activation code for more subtleties.


  VálaszTörlés
 11. Mcafee Antivirus Download and Free Trial Security Software. mcafee activate with activation code Use our 30-day primer to get free antivirus protection and disease ejection while you find how McAfee can guarantee your PC better than other security thing.

  VálaszTörlés


 12. McAfee activate item key your private venture's PCs against infections and different noxious projects. mcafee activate download and activate All together to prevent the illicit appropriation of its product, all must be enacted utilizing a one of a kind key.

  VálaszTörlés

 13. McAfee enables associations to arrange a really coordinated digital condition that all the while ensures, distinguishes and upgrades security dangers. mcafee product key activation For shoppers, McAfee ensures your gadget at home and abroad from infections, malware and different dangers.

  VálaszTörlés


 14. McAfee is focused on your security and gives a grouping of free McAfee instruments to help in your security assurance. mcafee activate with activation code Just select an apparatus and download it for nothing.

  VálaszTörlés
 15. mcafee activate with activation code McAfee needn't bother with any presentation whatsoever. It is a famous and surely understood antivirus programming present in the market. McAfee offers total answers for ensuring gadgets …

  VálaszTörlés

 16. Roku is a streaming device, which provides the simplest way to stream entertainment channel to your TV. On your terms. You can access more than 500000+ movies and TV episodes across free and pay on Roku. Also, you will get the best quality video streaming with it. You can watch shows, movies, an entertainment channel, web series, etc. For the activation of the Roku device, Go to URL: roku.com/link.

  roku.com/link

  VálaszTörlés
 17. Norton offers support to install the software on the computer same way we, here at superb support offers norton.com/setup premium services to support the user to install Norton and other antivirus programs and other computer related issues.

  VálaszTörlés
 18. Visit www.hulu.com/activate and log in if prompted. Enter the unique activation code that is displayed on your TV screen and within 30 seconds or so you should be logged in.

  VálaszTörlés
 19. Roku provides the simplest way to stream entertainment to your TV. On your terms. With thousands of roku.com/link available channels to choose from.

  VálaszTörlés
 20. Roku Streaming is a hassle-free, latest technology and very economical to watch T/V, Only require to connect roku activation code Roku device into t/v. The user needs to set up a Roku account, after that user only needs to Activate Roku device.

  VálaszTörlés
 21. Office is one of the best software www.office.com/setup available right now. The productivity suite is one of the best and the biggest software available right now.

  VálaszTörlés
 22. For Office Setup and Installation go to website office setup and get started with Installation.

  VálaszTörlés
 23. Office has the cloud support integrated and can be used where you want. Office 365 is solely based on the office.com/setup cloud and won’t take up your device space. You can save documents via the cloud too.

  VálaszTörlés
 24. If you seek proper Norton Antivirus installation, the simpler way is to use the www.norton.com/setup In addition to protecting a device after installation, Norton also blocks unauthorized access during installation as well.

  VálaszTörlés
 25. Webroot is quick and easy to download, install, and run. Plus, updates are automatic so you always have the most current protection. Clicking webroot.com/safe will trigger an automatic download accompanied by instructions for activating your protection.

  VálaszTörlés
 26. Enter avg retail activation code to install and activate your avg antivirus avg activation code software instantly.

  VálaszTörlés
 27. Setup office 365 group with us. We are the gathering of specific specialists and give the best particular help to www.office.com/setup our clients a lot after the foundation strategy.

  VálaszTörlés
 28. Gradually, with the new digital dominating world the options have increased of installing any program to the device; Norton.com/setup is an innovative and productive way to download, activate and complete the installation of Norton antivirus.

  VálaszTörlés
 29. Avg Antivirus and Internet security is one name that can give your computer a complete security against online threats.
  www.avg.com/retail |
  avg.com/retail |
  avg download

  VálaszTörlés
 30. Webroot is a Powerful, lightweight, integrated protection for PC, Mac and Android, cloud-based Webroot Internet Security Complete with antivirus protects personal information
  by blocking the latest malware, phishing, and cyber-attacks.
  www.webroot.com/secure | webroot.com/secure | Install Webroot With Key Code

  VálaszTörlés
 31. Webroot is a Powerful, lightweight, integrated protection for PC, Mac and Android, cloud-based Webroot Internet Security Complete with antivirus protects personal information
  by blocking the latest malware, phishing, and cyber-attacks.
  www.webroot.com/secure | webroot.com/secure | Install Webroot With Key Code

  VálaszTörlés
 32. AVG Secure is designed to keep your digital info safe and secure. Learn about its pricing, security features, and more in this review.

  www.avg.com/retail |www.avg.com/activate | AVG Download | avg.com/retail |www.avg.com/activation

  VálaszTörlés
 33. I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. If you are looking for antivirus security for your PC and any other digital devices than. Visit at my sites :-
  office.com/setup  |  www.mcafee.com/activate

  VálaszTörlés
 34. Enter Product Key | www.webroot.com/safe is the great antivirus software tool that protect your system from kind of Trojans,malware ,viruses,etc. Keep your pc smooth and moving with use of this antivirus tool .Software make your system safe and great .Webroot Login


  www.webroot.com/safe
  Webroot Login

  [url=http://webrootcomsafes.us]webroot.com/safe[/url]
  [url= http://webrootcomsafes.us/webroot-login]webroot login[/url]

  VálaszTörlés
 35. Nice Post Very Informative and knowledgeable, Keep doing it
  We provide Computer Antivirus Support to Your System, We protect it from from damamging. As we all Know Everything is getting Digital, So Dont You think there is aneed to protect your system.
  For Support Visit- mcafee.com/activate
  norton.com/setup
  norton.com/setup

  VálaszTörlés
 36. Nice Post with great source of knowledge , keep doing this work
  We Need to protect our system from antivirus attack and malware.As everything is getting digitally developed.
  mcafee.com/activate

  VálaszTörlés
 37. Nice Post with great source of knowledge , keep doing this work
  Protect your system from antivirus attack and damage
  norton.com/setup

  VálaszTörlés
 38. I really happy found this website eventually. Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! Please keep sharing more such blog.

  norton.com/setup

  www.spectrum.net/login

  aolmail.com

  mcafee.com/activate

  VálaszTörlés

 39. You're a talented blogger. I have joined your bolster and foresee searching for a more noteworthy measure of your amazing post. Also, I have shared your site in my casual networks!


  mcafee.com/Activate
  mcafee.com/Activate
  mcafee.com/Activate
  Office.com/setup
  Office.com/setup

  VálaszTörlés 40. After the launching of "Kids & Family" section on Roku channel, Roku is also adding new features to give more control to parents over the channel, what their kids can watch when accessing Roku channels.

  roku.com/link

  VálaszTörlés
 41. eset internet security can be installed quickly on each device if the user follows the correct procedure. You can follow the instructions below to install the setup on your devices such as Windows PC, Mac, or mobile device. www.eset.com/ca/download Best IT security solutions for your home and business devices. Try ESET antivirus and internet security solutions for Windows, Android, Mac or Linux OS.

  VálaszTörlés
 42. norton.com/setup www.norton.com/setup my.norton.com The modern world is extremely different from what it used to be just a few years ago and it continues to change and evolve every other day. With the advent of technology, our routine lives as well as professional and academic routines have become so much easier and convenient. From tools that help you accomplish complex tasks to the wonderful world of social media that lets you share everything with your friends and family. But while technology has brought a lot of good into our lives, it has also exposed us to a lot of danger.

  VálaszTörlés
 43. AVG has created a complete solution for users to save data through avg retail , which is AVG internet security. Malware and internet threats only do not affect your computer or device, but it is affecting your personal data as well. Using webcam spying and ransomware, hackers can easily steal your personal files, photos, videos, and any of your personal data.
  install avg with license number
  AVG antivirus is the security program that works after it’s activation with avg retail. It requires an activation product key to activate AVG’s working and to protect your operating system. www.avg.com/retail | avg.com/retail
  avg download |
  www.avg.com/activation |
  www.avg.com/activate

  VálaszTörlés

 44. Nuance software powers a lot of speech recognition applications, including Siri and Apple Dictation I believe, and I think they have a pretty solid product.
  dragon naturally speaking | dragon naturallyspeaking | nuance dragon |
  naturally speaking
  nuance dragon naturallyspeaking

  VálaszTörlés
 45. My travel life have been easier with Garmin Update Now. Plus I can get all the additional knowledge through their blogs. I use the Garmin app and is totally upto the mark. I recommend everyone to use Garmin Support Number and get Garmin life time map update or call +1-888-309-0939 for instant help from Garmin GPS experts.

  VálaszTörlés
 46. Roku is a package of entertainment. The Roku channel is the Expansion of programming for new generation children. Roku Roku declares plans to Combined kids and family movies and TV together with the channel's other content, including subscriptions, its free, television, ad-supported movies, and live TV. After the launching of "Kids & Family" section on Roku channel, Roku is also adding new features to give more control to parents over the channel, what their kids can watch when accessing Roku channels. For the activation of the Roku device, Go to URL:roku.com/link

  VálaszTörlés
 47. McAfee is an antivirus which helps to protect digital life of user from malware, threats and viruses. McAfee is the long lasting company in the name of antivirus software. The company totally focused on user safety and security, they have good products which help user to secure their digital life.
  McAfee.com/activate

  VálaszTörlés
 48. This is one of the all-time favorite Television series available on Roku TV link code. It beautifully portrays a story on football teams and their relationship. Give it a check if you are interested in sports! As the name suggests, this drama is fully done as cartoons. Though the target audience is children here, adults too love this movie for its addressed message.

  VálaszTörlés
 49. Are you facing problems with HP printers not printing black? You can check the ink nozzle, kindly install the original cartridge. To resolve this issue, use only genuine HP cartridges. Additionally, you can remove the black cartridge to print only with the tri-colour cartridge, replace any empty or defective cartridges, or clean the print head.

  VálaszTörlés
 50. McAfee Internet Security, McAfee Security Scan Plus, or McAfee 360 Total Security, every one of them is intended to satisfy a diverse segment of society. Pick the most appropriate item for you and get viable all-around insurance for your framework at mcafee.com/activate.
  mcafee.com/activate | mcafee login | install mcafee with activation code

  VálaszTörlés
 51. Norton setup activation method is very easy. First off all you have to download the setup and take advantages. It resembles that an outsider gives proof that the items or applications work according to it is particulars.
  norton.com/setup || norton download | norton login | norton.com/setup | Norton setup | norton password generator

  VálaszTörlés
 52. ij start canon setup will manual you to Install Canon printer brand new updated drivers, for Canon printer setup you could additionally visit http //ij.start.canon . It is very easy to set up a canon printer by visiting ij.start.canon official website. Canon printer that can be downloaded via canon.com/ijsetup page is the best wireless printer that you can connect to your device and print data smoothly.

  VálaszTörlés
 53. You can contact the Roku support after reading this instruction guide thoroughly. If you’re facing a specific set of issues, then you might require the Roku Activation Support roku activation Support . You can visit the Roku official website or contact them via Roku’s email address and convey your issues to the roku activation Support .

  VálaszTörlés
 54. Get convenient Mac and desktop notifications when it's time to update your device. Garmin Express provides you with new updates time to time and the same can be browsed by navigating the garmin.com/express hence allowing you to utilize the apps with the changing needs.

  VálaszTörlés
 55. To setup and download the hp printer driver software and complete directions and guidance visit to

  123hp.com/setup

  VálaszTörlés
 56. You are writing more articles on the same topic. I am reading more articles but your article is amazing. This article easily explains in the topic. Extremely wonderful blog site and short articles. I am really very delighted to visit your blog site. Now I am discovered which I really want. I check your blog site every day and also try to learn something from your blog site.

  Roku com

  VálaszTörlés
 57. This article is very useful to me. I read another article but this article is Excellent. Your choice is unique and knowledgeable. You are a good writer and a good thinker. You more articles made on the same topic. I am reading you’re articles. Thanks a lot for the information.

  You can visit our site and you enjoy it. You can easily watch the Ultra HD 4K video with help of Roku com

  VálaszTörlés
 58. Want to know how to activate the ABC channel app via abc.com/activate? It's simple! Get the channel app from the channel store and launch it on the device. Get the activation code, visit its activation site. Enter the code, sign in with the cable TV provider. In need of detailed steps regarding the activation process, you can navigate our site and read our blogs on the ABC channel app.

  VálaszTörlés
 59. To activate the Roku device, you will need to use the Roku enter code for the process. In addition to this, there might be some issues. For averting the hassles faced during activation, you will have to ping the Roku support team who are ready to provide solutions of any sort.

  VálaszTörlés
 60. These are the simple steps you need to follow to fubo.tv/connect and install and update your FuboTV. In case, there are updates available, you can proceed with the update option to get the latest version of FuboTV.
  fubo.tv/Activate

  VálaszTörlés
 61. To install and run the Canon IJ Setup, you can follow the instructions given below. The Canon IJ utility can be used for printing, scanning, network setup, and many more. Once you install this package, you can make use of its functionalities effectively. ij.start canon

  VálaszTörlés
 62. Are you unable to activate Roku from the Roku.Com Link code? Looking for helpline services for Roku? Don't get panic anymore. We're here to help you and provide you with helpline services for Roku issues anytime. just grab your phone and dial the Roku helpline number for an instant solution. Visit us.

  VálaszTörlés
 63. Garmin Nuvi 2595 LMT is one of the top models by Garmin Company to the people. But if you facing issu with Garmin Nuvi 2595lmt Update Error in their Garmin device contact us.

  VálaszTörlés
 64. Hi Folks,
  countcash.in India No.1 Cash counting machine seller. you can buy at best price.

  VálaszTörlés
 65. Hi, Thanks for sharing such an informative Blog Keep doing good work…
  Read more

  VálaszTörlés
 66. tubi.tv/activate is an online platform that is a creation of Fox Corporation and stream the latest content and videos of your interest. In comparison to Netflix, the platform is free to access and you can watch as many as movies you want for free with the help of tubi. tubi tv
  tubitv


  Roadrunner email (webmail) is among the exceptionally famous email benefits in the United States. Here you will get complete information about Roadrunner email login issue. Possessed and constrained by Time Warner Cable Network, it enables clients to buy into the email which is diverted towards the system.
  Roadrunner email login

  VálaszTörlés
 67. The word “FAMILY” plays a vital role in every human life because family comes as a top priority; we are well aware of that. Like a tree has its root, stem, branches, leaf, flowers, the same as the family tree has its structure like grandparents, parents, child, and it keeps continuing from generation to generation. “Family tree,” yeah, just two simple words, but these two words are highly important for everyone’s life.

  VálaszTörlés
 68. Telus customer service support is an open platform for every user where they can report their issues through email or phone number. Telus technical support promise every user to give best help from Telus Technical support helpline number 1-877-813-4966. They assures customer to give 100% in their services. Each and every professional expert will be available for 24*7 to solve all your problems.

  https://www.techexpertsweb.com/Telus-Technical-Support.html

  VálaszTörlés
 69. Dhankesari Lottery Result today is updated on the above side of this page and you can download Dhankesari Lottery Result today. Dhankesari lottery is one of the most famous lottery across India. Dhankesari lottery ticket buyers are increasing day by day. As you know, the Dhankesari state lottery draw is scheduled three times as (Dhankesari Morning) 11:00 AM, (Dhankesari Day) 4:00 PM &(Dhankesari Night) 8:00 PM.

  https://dhankesariresults.in/

  VálaszTörlés
 70. Are you searching for a way to grab TomTom XXL Update? then your search is over now. We, GPS Contact Number, is one of the lading name in the industry of map updates and services offer TomTom XXL update from the help of experts. Just dial our toll-free numbers and grab it right now or feel free to visit our website for more information.

  VálaszTörlés
 71. If you are looking for how to reset Magellan GPS? then you have reached the right place. Check out this complete guide to reset Magellan device. Or feel free to call our experts to fix any issue related to GPS.

  VálaszTörlés
 72. Grab the latest Rand McNally TND 740 Update from the experts. GPS Contact Number, one of the leading name in the industry of map update and services. You just need to dial our 24*7 toll-free numbers or feel free to visit our website right now!

  VálaszTörlés
 73. Rand McNally won’t turn on, main reason behind you haven’t updated your device. Once you will do a complete update you will be free from this trouble. Just feel free to dial our 24*7 toll-free numbers USA/Canada: +1-855-869-6938 or visit our website right now!

  VálaszTörlés